Smoothie tips & tricks

healthy-609378_1920

 

Bez obzira što ću sa ovdje sa vama podijeliti sve isprobane smoothie kreacije koje su vrijedne pažnje, bitno je da znate neke stvari, kako bi sami mogli kreirati ili prilagoditi smoothie svojim potrebama.

 

Blender smo riješili u prethodnom članku, pa vam o tome ne moram pričati. Ja smoothie smatram jednim od najboljih unosa nutrijenata u danu, tako da uvijek pazim da to ne bude banana+mlijeko i game over. To je ukusan smoothie, ali to je SAMO banana i mlijeko.

Smoothie može zamijeniti obrok, brz je za pripremu i pripravljen slijedeći osnovna pravila je i više od ukusnog napitka ili od običnog obroka!

Smoothie njeguje vaše tijelo izvana i iznutra.

 

Opcija je puno, ali bitno je da vam inspiracija bude usmjerena na;

  • zeleno – 1/2 šalice zelenog povrća je dovoljno ako ne volite zelenjavu (ako vam to nije okus od kojeg se grozite, podebljajte mjericu slobodno na 2 šalice)
  • voće – najbolje sezonsko i svježe, ali svakako si osigurajte smrznutog voća raznih vrsta
  • baza – mlijeko (kokos, soja, kravlje…), voda, čaj, voćni sok (svježe cijeđen ako je moguće), kava
  • tekstura – kokosov plod, sladoled, led, kikiriki maslac, orašasti plodovi, chia sjemenke, jogurt
  • zaslađivači – med, stevia, datulje, aroma vanilije, javorov sirup, cimet, suha smokva
  • superhrana – goji bobice, sjemenke lana, spirulina, pšenične klice, proteinski prah, probiotici, acai bobice, kakao, cvjetni prah, itd…

Kurkuma je također izuzetno moćan začin, međutim meni ne odgovara za smoothie. U kojoj god kombinaciji i količini sam ju dodala nije mi odgovaralo, tako da ćete sami morati odlučiti da li vama odgovara i u kojim kombinacijama.

Sa svježom ciklom budite pažljivi jer ona daje malo specifičan okus po zemlji. Nije strašno, ali bolje je znati na vrijeme. Limeta uglavnom ide u sve kombinacije bez mliječnih dodataka i to oguljena i cijela (ne samo sok). Aronija je poprilično gorka, pa ako ju niste imali priliku probati prije mućkanja svakako probajte i imajte na umu kakvog je okusa kad ju dodajete u smoothie.

Ako imate trik i savjet koji sam zaboravila napomenuti, slobodno mi javite!

Sve ostalo ćemo objasniti uz svaki idući smoothie.

 

 

Email this to someoneShare on FacebookPin on Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *