Prvo blender, pa onda smoothie

Ja sam smoothie ovisnik. Rijetko će proći dan da ne zamiksam barem jedan.

 

healthy-609378_1920

 

Sve do prije nekoliko godina svako se mućkanje voća i mlijeka zvalo frape.

Ipak, nije sve frape. Imamo i shake, a i smoothie. Točnu razliku, čini se, nitko ne zna osim što je navodno u frapeu baza isključivo mlijeko i može sadržavati komade voća. Kako god, danas već svi znamo o čemu se radi, a budući da je ovo jedna od mojih opsesija, dopustite mi da vas uvedem u svijet smoothie-a! ♥

Dakle, želite početi sa mućkanjem? Trebate blender.

Postoje stotine vrsta blendera i uglavnom ne možete pogriješiti ako uzmete najskuplji koji pronađete. 🙂

 

 

philips-blender-hr7778-00_47c44e46

 

No, sumnjam da će to proći samo tako, pa recimo da bi vam napomenula da obratite pažnju na jačinu motora,volumen posude i materijal od kojeg je posuda. Jačina je svakako bitna zbog toga da vam blender ne štrajka kad ubacite sirovu mrkvu ili led.

Ja koristim Delimano od 350W i bez problema usitni kocke leda, sirovu mrkvu koju ubacujem u većim komadima i smrznute komade voća.

Volumen posude je bitan ako ne živite sami, ili ako planirate ponekad ponuditi i goste sa smoothijem. Ako živite sa nekoliko članova obitelji poput mene, oni blenderi iz kojih se “ne treba pretakati” smoothie i nisu neko rješenje, jer je glupo tri-četiri puta tankati blender sa sastojcima i isto toliko puta blendati svaki smoothie posebno. Praktično ako živite sami.

U protivnom si izračunajte da je prosječno serviranje (barem kod mene doma) 3dcl, pa si pomnožite koliko osoba će uglavnom sa vama piti smoothie i tada odlučite o volumenu posude kad kupujete blender.

Materijal posude je uglavnom osobni odabir i rekla bi da je plastika lakša za čišćenje i hendlanje, a staklo je meni simpatičniji materijal i obično uvijek ima prednost nad plastikom, bez obzira koliko ta plastika navodno bila neškodljiva. U slučaju blendera sam ipak odlučila da bi plastiku, budući da ne ostavljam smoothie u blenderu dulje vrijeme nego ga odmah pretočim u staklene posude.

 

Utile_Power_Blender_15

Svakako se držite i onoga što proizvođač jamči. Ja sam se toga držala “k`o pijan plota”, odnosno čim sam kupila blender isprobala sam da li stvarno drobi led. Ukoliko nije kao što tvrde na ambalaži vratite ga isti dan. Ako ne radi kako ste očekivali prvi dan, situacija s vremenom sigurno neće postajati sve bolja.

Brzine jesu i nisu bitne. Ja svoj blender koristim samo za smoothie i ne smeta mi ta jedna brzina. Ne znam da li bi rekla da mi ne smeta ta jedna ili da mi ne fali druga, ali ok – shvatili ste šta mislim. 🙂

 

 

92bc8f82ba5d0c0184e4729e7527f1d8

 

 

Svakako provjerite prije kupovine kako i u koliko djelova se blender može rastaviti, jer će vam to olakšati čišćenje.

Možda se čini nebitno ako pomislite na jedno čišćenje, ali ako si blendate barem dva puta dnevno, onda to može postati jako bitno. Osim toga, komplicirano čišćenje je znak da ste već na pola puta od odustajanja od blendanja, a to bi bila šteta!

I naravnooooo, šećer na kraju; ne kupujte divljake, odnosno kopije poznatih brandova, a za dizajn vam ne trebam ni pričati, jer ako čitate moje članke, to je već znak da imate ukusa :))

 

14812_blx50yw-aeb34438ae943d648a568d4621b638a9_product_large

 

 

To bi bilo to. Spremni ste za prelazak na članke o smoothie avanturama. 😉

Email this to someoneShare on FacebookPin on Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *