Moja prva e-cigareta

Puno je razloga zbog kojih je trebalo prestati pušiti i to više nikome nije novost.

Ipak, bez obzira na dobre razloge i sve činjenice koje svaki pušač zna bolje nego svoje ime i prezime, ne odlučujemo se lako na prestanak. Zašto je to tako?

Većinom, iz osobnog iskustva i iskustava ljudi s kojima sam ikad razgovarala o tome, čini se da je problem strah od neuspjeha. Konkretno za sebe mogu potvrditi da mi je to bila najveća prepreka. Što ako prestanem, neko vrijeme (kratko), pa svi oko mene već budu informirani da ne pušim, a onda ne uspijem?

Nikome ne treba neuspjeh koji možemo “spriječiti”. Paradoksalno i glupo, osobito kad ovako definiramo problem, ali ipak istinito. Znači-strah od neuspjeha.

Intenzivno razmišljanje o prestanku pušenja me i motiviralo na istraživanje elektronske cigarete.

 

Screenshot_1

baterija/900 mAh

Znala sam što je to, ali zapravo nisam imala pojma. U svakom slučaju, nisam dovoljno znala o tome da odlučim da ću ju kupiti, a najmanje dovoljno da ću zbog toga uspjeti prestati pušiti!

Istraživanje je trajalo nekoliko dana, a nakon toga sam, kao da odlučujem da idem kupiti par čarapa, odlučila da idem po elektronsku cigaretu.

Znala sam da u trgovačkom centru u kvartu postoji mali “štand” gdje prodaju sve što mi je potrebno za početak i to je bio taj dan. Subota prije podne, što je bila dodatna otežavajuća okolnost, jer mrzim shopping centre, a osobito vikendom, no svejedno se nisam dala zbuniti.

Čekala sam da se dragi probudi, ali nisam imala strpljenja, pa sam ga ja probudila sa riječima “idemo kupiti elektronsku cigaretu?”.

On, kojem inače treba neko vrijeme da uopće skuži da je budan je za 3 sekunde imao otvorene oči. Trajala je ta smješna epizoda još par minuta, dok nije shvatio da se ne šalim, ali kad već nemam video da vam to pokažem, onda vas ni ne mislim daviti sa opisima njegovih faca.

Htjela sam samo napomenuti da on nije mogao vjerovati da sam odlučila prestati pušiti i da stvarno idemo kupiti elektronsku cigaretu, a to dovoljno govori da sam bila pravi pušač. Joj, baš pohvalno zvuči, ali moram to naglasiti, da ne pomislite da je bilo lako odlučiti.

 

Long_wick_eGo_CC_cartomizer_9__98187.1444969121.800.800

T2 tank

Ja sam došla tamo bez znanja o samoj cigareti, grijačima i aromama.

Bila sam više fokusirana istraživanje o eventualnoj štetnosti i na to koliko će mi to pomoći da se rješim klasičnih cigareta i dima.

Prodavač me srdačno ponudio da si probam par aroma. Isprobala sam ih nekoliko, dobila potrebne upute, a uz isprobavanje sam se i riješila straha od te olovke koja stvara paru koja se zapravo “puši” umjesto uvlačenja dima obične cigarete i vezano uz taj dio-to je bilo to.

 

KR-T3D-5

T3D tank

Imam svoju prvu bateriju, tank i tekućine! Wooo Hoooo!

Izabrala sam si duhansku bazu i French Vanilla aromu, koju ću miješati u omjerima kako mi odgovara…

 

 

 

 

 

 

e cigareta

moja prva e cigareta

 

 

Za sve početnike, osobito one koji se skidaju sa običnih cigareta je poželjno da si barem prvih par dana odaberu neku duhansku aromu. Članak o aromama je ovdje.

Veselila sam se tom shoppingu, tako da sam cijeli dan provela uzbuđena oko tog prebacivanja na elektronsku cigaretu, tako da je dan prvi prošao super. Nisam se zaista ni sjetila da postoje prave cigarete, koje su usput rečeno bile u kući.

Drugi dan je postalo zanimljivo, ali ne zbog očekivanog nedostatka nikotina. Tekućina koju sam odabrala, uglavnom sadrži propilen glikol i biljni glicerin. Kažem uglavnom, jer omjeri nisu uvijek isti, a osim toga sadrži i neke druge sastojke. O tome možete čitati u članku “e tekućine“.

 

 

10401240_526367057534313_5440533247944323653_n

tekućina za e cigarete

 

Dakle, nikotin mi nije falio fizički, jer e tekućine sadrže i nikotin. Po pitanju nikotina i ovisnosti o nikotinu sam vam pisala ovdje, pa si možete baciti oko ako vas zanima.

Ono što je bilo najbolje od svega je čuđenje, koje je trajalo danima, a to je kolika je pušenje zapravo ritualna navika. Najmanje deset dana sam pokušavala nositi za sobom pepeljaru i upaljač! Znači, uzmem si svoju elektronsku cigaretu i krenem po pepeljaru. Po stolu tražim pepeljaru i pomičem ju bliže sebi, držim u ruci e cigaretu i tražim pepeljaru, itd… ako ikad odlučite prijeći na e cigarete, svakako mi javite da li vam se događalo isto! 🙂

Danas je prošlo više od mjesec dana od kad nisam ni zapalila cigaretu. Zaista-ni dim i nitko me nikad više ne može uvjeriti da se ne može prestati pušiti.

Naravno, gotovo svakodnevna je debata o tome kako su elektronske štetne i o tome kako zapravo i dalje pušim, ali imajte na umu da je potrebno samo malo istražiti i tada birati stranu. Do tada je većina argumenata ipak na strani vapera. 😉

Email this to someoneShare on FacebookPin on Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *