Kako znaš da je to – To?

Ne znam da li se i vi sjećate, ali svojedobno, a možda i danas je hit bila majca na kojoj piše “game over” ispod piktograma na kojem su mladenci? Ja se sjećam, a to mi je jedna od glupljih fora koje sam ikad vidjela.

Ok, kužim da je šala, ali nije mi sjela. Nisam strogo odgajana i nisam konzerva, ali svejedno – brak sam oduvijek gledala kao nešto što napraviš jednom i nikad više. U najgorem slučaju si barem stopedeset posto siguran da to radiš tada i zauvijek. Zato mi je ova šala bez veze.

Kako game over kad tek onda počinje igra i kad je to zadnji level a ti si baš tu, sa playerom kojeg si sam/a birao/la?!? Playerom koji je na tvojoj strani!

soulmate quote

Problem je u tome što previše brakova nastaje iz nekakve totalno pogrešne motivacije. Par je dugo u vezi i šta drugo nego završiti fakultete, naći posao i to je to.

E, pa nije to to.

Nije to To ni ako je ona trudna. Nije to To kad se odlučiš na taj korak jer misliš da će on ili ona zbog toga biti sretniji. Nije to To ako nemaš bolje opcije pa je dobra i mala ljubav ako nema velike…

“The heart wants what it wants. There’s no logic to these things. You meet someone and you fall in love and that’s that.” – W. Allen

 

Za To moraš jednostavno znati da je to To. Moraš osjećati i baš o tome vam želim ispričati da sam srela puno cura koje jako žele i jedva čekaju da ih dragi pita da li bi one To. Da ih zaprosi, da budu mladenke, da budu udate žene.

To je divno, samo što je problem jer većina njih nije sretna u tim vezama. Svi se posvadimo i jače i slabije, durimo se i baš svega ima u vezama, ali redovito mi sa strane vidimo bolje.

Imam prijateljicu koja je u dugoj vezi. Dečko je u redu. Zapravo ga jedva poznajem, ali on mi niti nije bitan za ovo što želim reći. Bitno mi je da vidim kakva je ona zbog te veze. On je bitan isključivo zbog toga da radi lakšeg razumijevanja znamo da nije budala koja ju tuče ili bilo što po čemu bi mogli jednostavno zaključiti da ona nije zbog toga što on radi sretna.

Međutim, ipak ostaje činjenica da ona nije sretna. Po svemu što čujem od nje zaključujem da ne dobija ni prosječno dovoljno pažnje od njega. Za mene se to u 20+ godinama života više ne može tolerirati ni jednom muškarcu. Meni je to znak da nema dovoljno ljubavi, jer budimo realni – čak i klinci u vrtiću znaju pokazati ljubav.

“All, everything that I understand, I only understand because I love.”

— Leo Tolstoy

 

Da vam ne zaboravim reći; postoje dvije vrste žena – one koje odlaze bez okretanja na prvi znak manjka ljubavi, ili ove poput moje prijateljice koje tek onda gore od želje da se udaju.

Zbog toga što ona osjeti da on nema dovoljno ljubavi za nju, ona reagira jedva čeka dan kad će on nju zaprositi, jer tako to ide – uskoro je gotov sa faksom i naći će posao pa treba pričekati još malo… a i već su dugo skupa i valjda je onda to to. Paralelno sa tim se tu i tamo požali kako je on nepažljiv i poput šalice mlake vode. Međutim, svejedno čeka taj dan.

To je njezin spas. Tako ona misli. Povremeno puca po šavovima, pa razmišlja o odlasku, ali nije ni to izlaz, jer bojim se da to podrazumijeva još čekanja. Zašto se toliko želiš udati za svog budućeg bivšeg muža?!?

Uglavnom, ona je divan primjer ovoga što ću vam reći; spremne ste za udaju za njega jedino kad vas on zaprosi, a vama zaista ne treba vremena da razmišljate.

Znam da u dugoj vezi svi razmišljaju barem jednom o braku, ali postavite si stvari da ste u nekoj glupoj životnoj situaciji i ništa nije posloženo i pogodno da se vjenčate – da li bi u tom trenu rekli DA bez razmišljanja o materijalnom, o okolini ili bilo čemu drugome osim vas dvoje? Ako je i tada odgovor isti, tek onda se usudite reći da je to To.

“For it was not into my ear you whispered, but into my heart. It was not my lips you kissed, but my soul.” – judie garland

 

Naravno da je i moja gore spomenuta prijateljica itekako značajno zastala kad sam ju pitala šta bi da ju njezin dragi doslovno sutra zaprosi… ja bi rekla; pametnom dosta.

To je pitanje koje uvijek pitam kad sretnem ovakve situacije. Nikad, baš nikad nisam pogriješila sa tim pitanjem i procjenom. Zvuči pretenciozno, ali sigurna sam da će se puno vas prepoznati u ulozi moje frendice ili će vam itekako dobro doći ova situacija da se stvari rasčiste, jer za brak je zaista bitno da to bude To, a ne čekanje nekog događaja koji, eto po prirodi dolazi. Nije to rođendan, drage moje. To nije ni par prstena, niti sva ona zabava prije i nakon svadbe.

To je To-zavjet povjerenja i ljubavi.

“I have been searching my entire life, through every crack, under every rock, flipped the entire globe upside down, searching — searching for something I’ve never seen. And in the darkest hour, I just gave up. And that’s when you found me.” – r.m. drake

 

Imajte poštovanja prema sebi i njemu i pitajte se dali bi rekle DA čak i da je on u zatvoru (zbog neplaćenog poreza jer mu je tvrtka propala-ne zato što je diler, ubojica ili manijak naravno!!!), da nema posao, da ne zna gdje i kada će ga naći…

O, da – znam, to je scary – ali ako vam je zaista bitno da budete s njim, jer ga volite zbog toga što je on, onda nema brige, zar ne? Skupa možete sve i nemate dilemu da li će te i kako moći živjeti, jer imate povjerenja u ljubav i u njega, zar ne? Tek tada je to To. Tada imate puno pravo veseliti se svom braku i budućem životu. Želim vam da vam život da sve najbolje od sebe.

 

P.S. Ja sam u braku tri godine, a udala sam se nakon tri mjeseca veze. I ne, nisam bila trudna. I ne, nismo imali sve propisane uvjete za to.

Jednostavno je – mi smo se samo voljeli i jos se više volimo sada, tako da zaista znam o čemu pričam! 🙂

Uživajte u danu i ljubavi!

Tatja

 

 

 

Email this to someoneShare on FacebookPin on Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *