Prestala sam pušiti

Samo nešto više od mjesec dana meni je bilo dovoljno da se potpuno pozdravim sa običnim cigaretama i oduševim se svijetom e-tekućina, pare, tankova, modova i aroma, pa ću podijeliti i svoje početničke doživljaje nakon nepuna dva mjeseca i sa vama.

U svakom slučaju, činjenica je da mi je netko prije tri mjeseca pričao da ću investirati u tankove i dripove, pogotovo u nekakve e tekućine, rekla bih mu da je lud.

Danas sam sigurna da osim što;

– su mi se pluća odljepila, mogu i normalno disati

– mi stan i auto ne smrde po cigaretama/bez obzira što smo više provjetravali nego bili zatvoreni i grijali osjetilo se da se puši i sad uživam u čistom mirisu zraka

– mi se vratio njuh , bolje osjetim mirise i okuse

– nemam probleme sa ispijanjem kave vani i ne moram sjediti u depoima za pušače ili cupkati na hladnoći dok ne popušim,

– ne prisiljavam nikoga na pasivno pušenje

– ne devastiram si zdravlje, itd…,

meni je stvarno neusporedivo bolje nego sa cigaretama!

Sigurna sam da se ovo može zaista nazvati uživanjem, dok sam za pušenje tek sad sigurna da taj smrad i sve nijanse žute ne mogu biti uživanje.

Upravo zbog toga sve (nas) je više koji smo nekad pušili, a sad smo ponosni vaperi. Parimo, ne pušimo.

Posebno sam iznenađena zbog mame i muža koji su živjeli s cigaretom u ruci (mama je pušila preko 30 godina), a sad su također vaperi!

Meni je to dovoljno da vjerujem da se može itekako bez cigarete. Naravno, ne oduševe se svi baš na najjače poput mene, ali i dalje tvrdim da se može bez cigarete.

Ja sam poput djeteta koje dovedeš u dućan sa najfinijim slatkišima kad je ovo u pitanju. Ostali će pariti jednu, možda dvije arome i neće imati potrebu za isprobavanjem, ali i to je potpuno u redu.

 

b1f0f17cc57d551b1a78f594b3d218ce

 

Moj početnički kit je bio oko 200kn. Baterija Kanger proizvođača, tank T2, a u toj cijeni je uključena i tekućina-dvije, taman dok se ne snađeš.

Nedavno sam nabavila T3 (koji je navodno prema ovom T2 puno bolji) i nikako mi ne odgovara, ali to još uvijek istražujem, pa kad dokučim zbog čega-javim vam. :/

Bitno je ne kupiti totalni škart ( pri tome mislim prije svega na one imitacije cigarete!!!) u startu čisto zbog toga da se osigura normalna para, fini okus i da se izbjegne curenje tekućine i slični problemi, jer većina odustaje upravo zbog toga. Iskreno mislim da bi i ja sve pospremila u smeće i zapalila (naživcirana) cigaretu i to bi bilo to.

Ja još nisam dovoljno stručna niti educirana da vam savjetujem što da si kupite, ali svakako se raspitajte prije odluke. Ja to nisam napravila i zato mi je već sada žao, jer mogla sam bolje investirati početna ulaganja. Uskoro planiram posjet vape shopu sa puno lijepih stvari, pa ako pronađem nešto što bi vam pomoglo da se uputite u početak bolje od mene – napisati ću vam i o tome članak. 🙂

Dosta ljudi me pitalo kako znam koliko je dosta ili dovoljno, budući da je malo drugačije kad ti cigareta ne izgori, pa ne gasiš i pališ jednu po jednu.

O tome sam i ja razmišljala u početku, ali sam shvatila da se nitko ne pita koliko ti je dosta cigareta dnevno, a znamo da se trovanje nikotinom dogodi prečesto sa klasičnim cigaretama. Za ovo znam da bi trebalo popiti cijelu bočicu od 10 ml da mi ne bude dobro, a uz to što se ponekad ne mičem od moje e cigarete i stvarno ne pazim koliko parim-ta 10ml bočica je meni dovoljna za 5 dana. Cijene tekućina kreću se od 25kn na više.

Ne vidim da se može popušiti štetna količina osim ako se ne pari doslovno cijeli dan i noć (iako nisam daleko od toga ako si nabavim neku finu tekućinu). 😀

Toliko za sada, jer ja sam ipak još uvijek početnik, ali ovo što sam do sada doživjela moram podijeliti s vama.

Sjećam se kako sam ja bila sretna kad sam nailazila na informacije iz “prve ruke” kada sam razmišljala o elektronskim cigaretama i prelasku na “drugu stranu”. 😉

Stay tuned, jer slijedi još informacija i novosti o ovoj avanturi!

Email this to someoneShare on FacebookPin on Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *