Duga ili kratka kosa?

Pretpostavit ćete da sam prva koja će reći da je za kratku, ali ipak-ne.

Za mene je to sloboda; osim praktičnosti i vremena koje mogu potrošiti na puno zabavnije i bitnije stvari, u mojoj glavi to je pobjeda nad “ustajalom vodom”, konformizmom i predrasudama.

Kratka kosa poput moje (1-5mm) ne pruža brojne mogućnosti za styling kao duga kosa, ali duga kosa je mainstream, pa uglavnom imamo dvije-tri frizure na godinu koje su IN, a onda se sve svodi na vojsku cura i žena sa gotovo istim frizurama.

Iznimka su vjenčanja i posebne prigode, ali svakodnevno je to uglavnom konjski rep i raspuštena kosa prvi dan nakon pranja. 🙂

Naravno, razumijem dio “nemam vremena”, ali ne razumijem zbog čega je onda bitna duga kosa? Da bi se mogla srediti tih par puta u godini ili u najboljem slučaju za izlaske?… Zato što muškarci vole dugu kosu? Osobno sam sretala samo muškarce koji su svim srcem hvalili moju frizuru. Ok, ne ulazim u motive svakog pojedinačno, ali sigurna sam da nisu svi imali isti motiv. :p

Mogli bi raspravljati satima i o tome da li kratka kosa, kada pređe neku svoju “oblikovanu” dužinu zahtjeva više ili manje truda i novaca, ali ja zapravo i ne pričam o kratkim frizurama, nego o goloj ili skoro goloj glavi.

Ukratko, ta moja kosa koje skoro nemam je zaslužila više komplimenata nego bilo što drugo ikad. Sviđala se muškarcima i ženama. Muškarcima je uglavnom super cura s kratkom kosom, a žene su se divile i čudile hrabrosti i tome kako to meni super stoji.

Ja ju zovem i detektorom primitivaca, jer u današnje vrijeme jedino takvima se zamjeriš i kad nestane argumenata-ispaljuju da sam ćelava lezba. 😀 Meni je to smješno, što zbog toga jer znam da je “neprijatelj” u mat poziciji i bez argumenta, a što zbog toga jer mi je i “ćelava” kompliment kad se sjetim koliko volim imati gotovo skroz oguljenu glavu. :p

Iznimka su starije generacije i njih ne bi spomenula u tom kontekstu, budući da su zaista živjeli u bitno različitim vremenima od nas i njima je to preteško shvatiti. Naravno, i tu ću napomenuti da su to više iznimke nego pravila, jer su od muža deda i baka imali 88 g., a nisu me pitali zašto nemam kosu. 🙂

Da se vratimo na pitanje… da ili ne?… Kao što i sada nemam hrabrosti napisati vam da se svakako odlučite na kratko, tako nikada niti jednoj ženi nikada nisam rekla da se odluči na taj korak, bez obzira koliko je hvalila moju frizuru.

Jednostavno i baš zbog nekih stvari koje sam gore navela; za kratku kosu ne trebaš razmisliti, nego osjetiti da to baš želiš i da si to ti. Nije mi to usporedivo čak ni sa promjenom boje kose, niti sa ugradnjom ekstenzija ili bilo kojim drugim frizerskim zahvatom.

Boja se sredi ako ju fulamo ili nam se ne sviđa, ekstenzije maknemo i kosa naraste ako ju ošišamo,

ali za ovo zadnje bi dodala da nije instantno rješenje i da je jedini “savjet” upravo osjetiti da li si to ti i po tome znaš da li se isplati.

U suprotnom, mislim da je takva avantura osigrani ptsp nakon par dana.

Nije neki savjet, ali sigurna sam da će pomoći i biti puno pametniji nego konkretno “da” ili “ne” ako već razmišljate o tome.

Email this to someoneShare on FacebookPin on Pinterest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *